OVER tg bARSt

bARSt staat voor de kracht en schoonheid van imperfectie. Want een bARSt is naast een beschadiging ook een opening die licht en lucht doorlaat.

Een bARSt project wil toegankelijk maken wat normaal verborgen blijft. We gaan op zoek naar kieren waardoor we ons publiek laten binnen kijken in wat onder de oppervlakte zit weggestopt.

We houden van de bARSt in en tussen mensen. Kleine kantjes, onzekerheden en onhebbelijkheden. Maar ook schoonheid die nog te fragiel is om zich aan de oppervlakte te tonen.

bARSt’ gaat op zoek naar drama, humor, ontroering, spanning en speelsheid.

bARSt‘ wil ook een bARSt slaan in taboes en wat ongezegd blijft bespreekbaar maken. We willen vastgegroeide denkbeelden in vraag stellen en laten openbARSten. We dagen ons publiek uit om het eigen, vertrouwde referentiekader even achter zich te laten.

WAAR EEN bARSt IS, BESTAAN GEEN GRENZEN

Bij bARSt gaan verschillende disciplines en media hand in hand.
Onze projecten onderzoeken de relatie tussen tekst, beweging en muziek. Theater, film, podcast
of locatie projecten: bij bARSt staat niet het medium maar het verhaal centraal.

bARSt zoekt de grens op tussen spelen en zijn. Want een bARSt ontstaat onbedoeld en is daardoor altijd authentiek.

ONZE MAKERS
MICHÈLE EVEN

(1991) studeerde in 2015 af aan de theateropleiding in Brussel op het RITCS, opleiding acteren. Nadien focuste ze zich op theater bij gezelschappen als Abattoir Fermé, Laika en Navigators. Als danser en performer tourde ze met de gerenommeerde Italiaanse regisseur Romeo Castellucci door heel Europa. Voor Theater O’Kontreir speelt ze momenteel de jongerenvoorstellingen ‘Grensgevallen’ en ‘De Pest! aan mij’. Daarnaast volgde ze een opleiding tot dramatherapeute.

MATTIAS DE PAEP

(1981) Mattias De Paep is master in de audiovisuele kunst maar focuste na zijn opleiding op theater en richtte mee Theater O’Kontreir op. Binnen dit gezelschap schreef en regisseerde hij zeven jongerenvoorstellingen rond maatschappelijke thema’s. Daarnaast werkt hij freelance voor diverse gezelschappen/organisaties waaronder deSingel en Conservatorium Antwerpen. Mattias heeft een grote affiniteit met jongeren en het bespreekbaar maken van maatschappelijke taboes.

Deze website maakt gebruik van cookies. Klik hier om ze te accepteren.